Sobrietasplein 101

5701MJ, Helmond, Noord-Brabant

Waterleliesingel 20

5709PD, Helmond, Noord-Brabant

netty@dietistehelmond.nl

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

© 2016 by Dietistenpraktijk Helmond.

 

Blog

April 4, 2020


Vanwege het coronavirus worden alle afspraken omgezet naar telefonische consulten. Uw reeds geplande afspraak kan daarmee gewoon doorgaan. Ook nieuwe afspraken kunnen gemaakt worden.

Algemene vragen over het coronavirus? Het telefoonnummer 0800 – 1351 is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. Of kijk op rijksoverheid.nl/coronavirus.

October 22, 2019

Hoog tijd voor preventie van dementie. Kunnen we zelf iets doen?? Gelukkig is er hoop. Volgens Alzheimer Nederland kan 30 procent van het aantal gevallen van dementie voorkomen worden door aanpassingen in de leefstijl. Denk aan lichaamsbeweging, een gezonde bloedsuikerspiegel en bloeddruk, deelname aan sociale activiteiten en genoeg slaap. Beweging zorgt bijvoorbeeld voor meer bloedtoevoer naar het brein en stimuleert de aanmaak van een beschermend eiwit.
Het kabinet zou maximaal moeten inzetten op preventieve maatregelen tegen dementie. Dat stond in een ingezonden stuk in NRC op 21 okt 2019 dat is ondertekend door tientallen artsen, hoogleraren, directeuren en andere deskundigen.
Als dietist draag ik graag mijn steentje bij aan de preventie van dementie. Qua voeding lijkt mediterrane voeding het meest gunstig. Graag help ik je met een persoonlijk preventie-advies: voor de juiste voeding en leefstijl die zowel goed is voor hersenen, hart en eigenlijk alle organen in je lichaam.

Voo...

April 19, 2019

Op maandag 15 april lanceerde ik mijn nieuwe boek:

Wat echt werkt | Eten in aandacht. Een boek dat de focus legt op hoe en waarom we eten in plaats van wat. Juist dat werkt echt. Dat ontdekte ik in de meer dan 50000 gesprekken van afgelopen 30 jaar in mijn praktijk. De meeste kilo’s komen erbij door het eten op de automatische piloot. Maar ook een verkeerde mindset en het weg eten van emoties dragen bij. 
Aandacht toevoegen aan je eetgewoonten oftewel mindful eten blijkt de sleutel om je gewoonten definitief aan te pakken. Afvallen wordt zo een geleidelijk natuurlijk proces en je voorkomt het jojo-effect.

Vier dingen die je leert met de vaardigheid van Eten in aandacht

1. Je merkt eerder wanneer je genoeg hebt. Je porties worden van zelf kleiner (indien dat nodig is).

2. Je leert beter omgaan met verleidingen. Je proeft intenser wat je eet of snoept: daardoor is niet alles meer even lekker.  Je laat makkelijker iets liggen of je merkt dat je eerder genoeg hebt. Want je kiest meer...

January 19, 2019

De enige manier om het juiste gewicht te bereiken 

 ...is met de juiste MINDSET  en  MINDFUL ETEN

Als afvallen slechts een zaak was van slim en logisch denken dan zou niemand in strijd zijn tegen de kilo’s. De meeste mensen zouden genoeg informatie vinden via internet of kennissen. Ze zouden het advies volgen, afvallen en het gewicht wel behouden. 

Klinkt alsof dat heel simpel is, toch?

Wat de meeste mensen niet realiseren is dat afvallen en gewicht behouden NIETS heeft te maken met logica of intelligentie. Het heeft alles te maken met emotie en je gewoontes, je overtuigingen en houding rondom eten en lekkers. 

Het enige wat je tegenhoudt om naar lichter lijf en leven te gaan, heeft te maken met anders leren denken en wat AANDACHT toevoegen. Om de juiste mindset aan te leren en een betere  relatie met voeding en je lichaam te ontwikkelen. Zo ga je minder op de automatische piloot eten en kun je beter luisteren naar signalen van binnen.

Ook ji...

January 13, 2019

Problemen met je menstruatiecyclus?

Misschien heb je last van PCOS, oftewel het Poly Cysteus Ovarium Syndroom. Dit betekent dat je meerdere cystes (vochtblaasjes) op je eierstokken hebt.
Ongeveer 5-10% van alle vrouwen heeft PCOS. Het is een erfelijke aandoening, waar ook het gewicht een grote rol speelt. Maar ook met een gezond gewicht kunt je PCOS hebben. De klachten die hierbij kunnen horen zijn: een zeer onregelmatige of uitblijvende menstruatie, teveel mannelijk hormoon, overbeharing, acné en overgewicht.

Daarnaast kan er een verminderde gevoeligheid voor het hormoon insuline optreden.

Als je vermoed dat je PCOS hebt kun je het beste contact opnemen met je huisarts. Goed om te weten dat je met de juiste voeding en leefstijl een positief effect kan verwachten op je cyclus en ook op je vruchtbaarheid.

Bel gerust voor een afspraak voor meer informatie en coaching. 

November 11, 2018

Waarom is afvallen zo lastig en blijven we niet op gewicht? De meeste mensen denken dat afvallen  begint met een strijd tegen de kilo’s.
 

Met de focus op de weegschaal en de mooie beloftes van weer een nieuw dieet hoop je in een mum van tijd je droomfiguur te bereiken.

Helaas, als je al resultaat boekt, is dat meestal van korte duur.

De 5 meest voorkomende redenen dat het niet lukt

1 Het dieet dat je volgt is niet vol te houden

Je hebt geen duurzaam, persoonlijk voedingsschema waardoor  de samenstelling bijvoorbeeld zorgt voor te veel honger of vind je het gewoon niet lekker.

Door een verkeerde aanpak, te streng lijnen en je van alles ontzeggen, ga je vaak meer aan eten denken dan ooit! 

2. Je hebt niet de juiste mindset  

Enkele voorbeelden van niet helpende mindset:

Je hebt altijd wel een reden om nog niet te beginnen

Je richten op alles wat verkeerd is of wat je niet goed doet.
Je hebt een haat-liefdeverhouding met de weegschaal en elke kilo meer...

October 28, 2018

Een gezond gewicht begint met een beetje meer aandacht toevoegen.
Want hoe vaak eten we niet zonder er echt bewust van te zijn? 
Wat, hoeveel en waarom eet je? Wat proef je? Of hoe vol zit je maag al?

Bij Netty raak je niet alleen zonder strijd je kilo's kwijt, maar leer je ook de resultaten te behouden. Dat lukt door meer in aandacht te eten.
Je krijgt inzicht in je eetpatronen en vindt weer een balans terug.
Je oefent in het nog meer genieten van lekker eten. En niet minder belangrijk:  je leert hoe je eerder genoeg hebt  en ontdekt dat zelfs stoppen fijn is.

January 17, 2018

Wandelen is niet alleen lekker, maar blijkt ook heel gezond te zijn. Zeker ook voor mensen met diabetes. Het verkleint hun risico op hart- en vaatziekten en heeft een gunstig effect op hun insulinegevoeligheid. Wist je dat het ook goed is voor je hersenen en je geheugen?

Gemiddeld zetten we dagelijks zo’n 6.000 stappen. Maar volgens wetenschappers is het beter om minstens 10.000 stappen per dag te zetten.

Die extra 4.000 stappen haal je al in een half uur stevig doorwandelen. Iets voor jou, zo’n lekker concreet beweegdoel? Koop een stappenteller en probeer die 10.000 stappen te halen! Of gebruik een app op je telefoon,  bijvoorbeeld Pedometer.

January 4, 2017

Een van de meest intieme relaties die we kunnen hebben is wellicht onze relatie met eten. Hoe goed is jouw relatie met eten? Eet je vaak of teveel als je geen honger hebt? Zou je dat willen veranderen? Sta dan eerst een stil bij je eigen eetpatronen.

Ken je zelf en herken je eetpatronen
Voor veel mensen is het doorbreken van vertrouwde patronen zo ongeveer het moeilijkste wat er bestaat. De eerste stap van verandering begint met het herkennen van je patronen.

Heb je een patroon van gedachteloos eten?
De meeste mensen die te veel eten doen dat vooral onbewust:
Ze eten als er wat te eten is
Ze eten snel, zonder echt te proeven
Ze eten en combineren dit met TV kijken, of allerlei andere afleidingen
Ze nemen nog een extra portie, al hebben ze genoeg gehad
Ze eten automatisch hun bord leeg
Herken je hier iets in?

Kun je verleidingen moeilijk weerstaan?

Is het zien van appeltaart, het ruiken van vers gebrande noten of het gekraak van chips al genoeg om je over te geven? Al heb je net gegete...

January 4, 2017

Mensen die 20 gram noten per dag eten hebben 30 procent minder kans op hart- en vaatziekten dan mensen die geen noten eten. Daarbij hebben ze 15 procent minder kans op kanker en 22 procent minder kans op vroegtijdig overlijden.

Dit blijkt uit onderzoek van BMC Medicine. Hiervoor werden 29 studies met daarin informatie van 800.000 mensen geanalyseerd. Bovendien hadden de mensen die noten aten de helft minder kans te overlijden aan luchtwegaandoeningen en een verminderd risico (40 procent) op diabetes.

Gezonde vetten
Noten zorgen voor deze effecten doordat ze veel vezels, voedingsstoffen en antioxidanten bevatten. Daarbij bevatten ze gezonde vetten die bijdragen aan het verminderen van hartaandoeningen. Hun hoge vezel- en eiwitgehalte kan ook bijdragen tot het verminderen van extra gewichtstoename door het terugdringen van overeten. De antioxidanten kunnen kanker helpen verminderen.

De resultaten van de onderzoeken bleven consistent in verschillende geografische gebieden en bij mannen en vr...

Please reload

Nieuws

Afvallen met Weinig Moeite? 5 dingen die je moet weten

September 23, 2016

1/1
Please reload

Archief
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon