top of page

Blog

Afvallen met Weinig Moeite? 5 dingen die je moet weten


Afvallen zonder drastische maatregelen? Ja, dat kan. De ervaring in onze praktijk leert dat het juist de kleine dingen zijn die je doet, die een groot verschil maken om weer in vorm te komen.

Hieronder vind je een aantal van mijn favoriete manieren die helpen om duurzaam gewicht te verliezen:

1 Afvallen doe je niet alleen!

Met je beste vrienden ga je lunchen, winkelen, naar de kroeg en zelfs samen naar de badkamer, dus waarom ook niet samen sporten of samen afvallen?

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je samen afspraken maakt om doelen te bereiken, dat mensen dit langer en makkelijker volhouden. Als je bijvoorbeeld samen met een partner afspreekt om te sporten, zul je niet zo snel afzeggen doordat je een verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Spreek vaste tijden af en hou elkaar op de hoogte, ook op de moeilijke momenten zodat je tips kunt delen en opnieuw kunt motiveren. Samen met een maatje afvallen, maakt het ook makkelijker als je maar een paar kilo's kwijt wilt. Gun jezelf professionele steun als je moeite hebt om er aan te beginnen of als je al vaker gelijnd hebt maar zonder resultaat.

2 Verander je eetomgeving!

De keuken is vaak niet de enige plek waar je eten bewaart. Misschien heb je standaard een snoeppot op je bureau, in de auto of in de slaapkamer. Tijd om dat te veranderen! Je helpt jezelf als je de gezondere opties in het zicht hebt staan. Zo kun je bijvoorbeeld in de vriezer bevroren fruit aan de voorzijde plaatsen en ijs achterin zetten. Of zet een schaaltje met groentesnacks op je bureau en de ongezonde snacks in de kast.

3 Blijf bewegen!

Korte bewegingsmomenten gedurende de dag kunnen leiden tot een groot aantal verbrande calorieën, soms meer dan je in de sportschool kon verbranden tijdens een 30-minuten durende workout. Bovendien wijzen onderzoeken uit dat lang stil zitten kan zorgen voor schadelijke effecten op je hormoonspiegel waardoor gewichtsverlies veel moeilijker kan zijn.

Zelfs als je alleen maar 15 minuten tijd hebt om een rondje te lopen, ga er dan toch op uit want elk moment van beweging helpt om af te vallen.

4 Ga na een misstap zo snel mogelijk terug naar je gezonde eetpatroon!

Je was van plan een chipje te eten, maar voor dat je het wist, is de halve zak leeg. Dat is menselijk. Vaak is dat deels onbewust naar binnen gewerkt. Na het moment dat je afwijkt van je gezonde eetgewoontes, ga je weer terug naar je schema. Het slechtste wat je kunt denken is "Alles is nu toch al verpest, ik ga terug naar mijn oude ritmes" en vervolgens eet je de rest van de zak leeg. Natuurlijk keur ik een halve zak chips niet goed, maar altijd beter dan een hele zak. Je bent bezig met gewoonten te veranderen en bewuster te leren omgaan met eten. Een gewoonte veranderen kan niet in een dag, dus gun jezelf de tijd. Veel mensen hebben een "cheat meal" nodig en dat is oké, zorg ervoor dat je een bewust moment daar voor kiest en met aandacht eet.

5 Magische Truck: Tandenpoetsen!

Probeer de volgende keer dat je trek krijgt, je tanden te poetsen. Als je geen echte honger hebt (wat vaak het geval is) maar gewoon op zoek bent naar een lekkere smaak, dan kan de sterke smaak van munt die in tandpasta ervoor zorgen dat die tijdelijke behoefte naar snacks ineens afneemt.

Zeker als je een zoetekauw bent werkt deze techniek erg goed tegen het verlangen naar suiker.

 

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
vrouw die eet.png
bottom of page