top of page

Over Netty

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Netty van Kaathoven. Ik ben een expert op het gebied van voeding, leefstijl en de psychologie achter eetgedrag.
Je kunt bij mij ook terecht voor de individuele GLI (Gecombineerde leefstijl Interventie).

Al ruim 30 jaar run ik praktijken op verschillende locaties in het land. Momenteel zijn de praktijken gevestigd op twee locaties in Helmond en een in Gemert. 

Auteur

​Tevens ben ik ook bekend als auteur van diverse boeken over voeding. Zo is het DCN-Voedings& Leefstijldagboek dat al meer dan 120.000 keer is verkocht. Het boek "Wat echt werkt |Eten in aandacht" kwam in 2019 uit. 

Als vervolg hierop heb ik, samen met collega Marie-Thérèse Hendriks in 2021 twee nieuwe  werkboeken als E-boek geschreven. De titel luidt "Ontdek de natuurlijke eet-expert in jezelf mind Intuïtief & Mindful eten". Voor meer info: zie bij boeken.

Hulp bij eetbuien en emotie-eten 

Ik heb een HBO-Diploma in Diëtetiek en ben leefstijlcoach. Bovendien volgde ik een driejarige opleiding in Eclectische Psychologie (NLP-master en NLP-Health Coach), trainer Mindful eten, de opleiding tot ACT-therapeut en recent de 3-jarige opleiding Boeddhistische psychologie. Met deze extra studies heb ik me gespecialiseerd in voedingspsychologie en leefstijl. Zo leer je bij mij weer een gezonde relatie met eten en jezelf op te bouwen. Juist dat aspect ontbreekt in de begeleiding bij gewone diëtisten en gewichtsconsulentes.

Voor iedereen een eigen aanpak

Ieder persoon is uniek en elk lichaam vraagt om een eigen voedingspatroon om in optimale staat te blijven. Daarom werk ik niet met een speciaal dieet, maar krijg je een compleet eigen schema, aangepast aan je eigen wensen en behoeften.
Het uiteindelijke doel is om dit schema om te zetten in een patroon dat je eigen wordt zonder dat het voelt als een plicht of opgave. Bovendien is er niks mis met af en toe eens een lekker stuk taart of pizza. De kunst is om dit met meer bewustzijn te kunnen doen. En daar kan ik jou bij helpen! 

Het geheim van succes op langere termijn 
Weet je eigenlijk al heel goed hoe je beter en gezonder zou kunnen eten? Kun je zelfs wel kilo's kwijt raken, maar lukt het je steeds niet om dit succes vast te houden?

Vaak sluipen de kilo's er weer bij, omdat je met het volgen van een dieet je eetgewoonten niet verandert.

Emely de Vet, hoogleraar Gezondheidscommunicatie en gedragsverandering, geeft aan dat we ca 70% van wat we eten op de automatische piloot kiezen.

Dat maakt het zo lastig om ongezonde eetgewoonten te veranderen. We kunnen bovendien vast zitten in een niet-helpende mindset of vooral te veel eten als reactie op lastige gevoelens als onzekerheid, teleurstelling, verdriet of verveling.
Een dieet pakt al deze factoren niet aan en werkt dan niet. Met mijn coaching leer je je eetgedrag en eetgedachten beter te begrijpen. Dit verlost je van het weg-eten van bijvoorbeeld stress, verdriet of verveling. Je gaat weer lekker in je vel zitten, rust in je hoofd ervaren, intens genieten van lekker eten en de strijd met eten loslaten. Zo kun je ook afvallen als je dat wilt en/of een gezonde relatie met eten ontwikkelen.  Gun je zelf ook deze bijzondere aanpak!

Klachten?
Dan hoor ik ze graag en zal ik er alles aan doen om ze in overleg op te lossen. Voor een speciale klachtenregeling lees je meer op:
https://www.nvdietist.nl/images/Dieet_dit_dieet_dat/WKKGZ-info_patienten_def.pdf

Specialisaties

 

Eet- en gewichtsproblemen

Emotie-eten, eetbuien

Koolhydraat-arm eten

Naar een helpende mindset

Mindful leren eten

Diabetes, cholesterol & bloeddruk

Prikkelbare darm

Eetstoornissen

Voedsel allergieën & intoleranties  

Gezonde recepten / Weekmenu's

Mindfullness

Lifestyle coaching 

Hoe wordt Netty beoordeeld?
bottom of page