top of page

Hulp bij eetbuien & emotie-eten

Hulp bij eetbuien en emotie-eten 

Onze praktijk voor Voedingspsychologie & Leefstijl is als enige in de regio gespecialiseerd in hulp bij eetbuien, emotie-eten en eetstoornissen.

 

Achtergrond van ons specialisme is:

* Post-HBO- Eetstoornissen

* NLP-master (driejarige opleiding in Eclectische
   Psychologie (NLP-master en NLP-Health Coach)

* Trainer Mindful eten

* ACT-therapeut

* Deskundige in Boeddhistische psychologie  (3 jarige
   opleiding)

Lid van VIE (Voedingsinterventie Eetstoornissen)

http://www.dietisten-eetstoornissen.nl/site/index.php

Pagina uit ons boek: "Vrij van eetbuien en emotie-eten" 
Te koop via https://www.mindful-eten.nl;

Binge eating:
de meest voorkomende eetstoornis

 

Eetbuienstoornis, ook bekend als Binge Eating Disorder (BED),
is de meest voorkomende eetstoornis. Terwijl anorexia en boulimia veel meer bekend zijn, blijft binge-eating vaak onderbelicht. Het is een erkende psychische aandoening die wordt gekenmerkt door regelmatige episodes van eetbuien.

Iemand eet dan in korte tijd een grote hoeveelheid voedsel maar geniet er niet van. Men proeft eigenlijk niet en is niet of nauwelijks in staat om te stoppen met eten. Vaak ligt de tijdsduur van zo’n eetbui tussen de 30 minuten en twee uur.

Naderhand ervaart de persoon schuld- en schaamtegevoelens en walgt diegene van zichzelf. Ook kan iemand depressieve klachten na een eetbui ervaren. Anderen ervaren een ontspannen gevoel of een roes.

Dit kan leiden tot het gevoel van gebrek aan controle over de situatie en toename in gewicht.

Een eetbuistoornis is een serieuze aandoening die professionele hulp en behandeling vereist en waarvoor je ook in onze praktijk terecht kunt.
Onze praktijk is gespecialiseerd in eetstoornissen en andere eet- en gewichtsproblemen. Ook als je minder grote eetbuien hebt waar je vanaf wil, ben je welkom! We helpen we je bij het terug vinden van een balans in eten en hoe je meer innerlijke stabiliteit krijgt.

bottom of page