top of page

Blog

Attentie voor Preventie van dementie


Hoog tijd voor preventie van dementie. Kunnen we zelf iets doen?? Gelukkig is er hoop. Volgens Alzheimer Nederland kan 30 procent van het aantal gevallen van dementie voorkomen worden door aanpassingen in de leefstijl. Denk aan lichaamsbeweging, een gezonde bloedsuikerspiegel en bloeddruk, deelname aan sociale activiteiten en genoeg slaap. Beweging zorgt bijvoorbeeld voor meer bloedtoevoer naar het brein en stimuleert de aanmaak van een beschermend eiwit. Het kabinet zou maximaal moeten inzetten op preventieve maatregelen tegen dementie. Dat stond in een ingezonden stuk in NRC op 21 okt 2019 dat is ondertekend door tientallen artsen, hoogleraren, directeuren en andere deskundigen. Als dietist draag ik graag mijn steentje bij aan de preventie van dementie. Qua voeding lijkt mediterrane voeding het meest gunstig. Graag help ik je met een persoonlijk preventie-advies: voor de juiste voeding en leefstijl die zowel goed is voor hersenen, hart en eigenlijk alle organen in je lichaam.

Voor vragen over de juiste leefstijl? Bel voor een afspraak en laat een advies op maat maken voor een gezonde en heldere toekomst.ua voeding lijkt mediterrane voeding het meest gunstig. Graag help ik je met een persoonlijk preventie-advies: voor de juiste voeding en leefstijl die zowel goed is voor hersenen, hart en eigenlijk alle organen in je lichaam.

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
vrouw die eet.png
bottom of page