top of page

Blog

Wat echt werkt! Lees het in mijn nieuwe boek


Op maandag 15 april lanceerde ik mijn nieuwe boek:

Wat echt werkt | Eten in aandacht. Een boek dat de focus legt op hoe en waarom we eten in plaats van wat. Juist dat werkt echt. Dat ontdekte ik in de meer dan 50000 gesprekken van afgelopen 30 jaar in mijn praktijk. De meeste kilo’s komen erbij door het eten op de automatische piloot. Maar ook een verkeerde mindset en het weg eten van emoties dragen bij. Aandacht toevoegen aan je eetgewoonten oftewel mindful eten blijkt de sleutel om je gewoonten definitief aan te pakken. Afvallen wordt zo een geleidelijk natuurlijk proces en je voorkomt het jojo-effect.

Vier dingen die je leert met de vaardigheid van Eten in aandacht

1. Je merkt eerder wanneer je genoeg hebt. Je porties worden van zelf kleiner (indien dat nodig is).

2. Je leert beter omgaan met verleidingen. Je proeft intenser wat je eet of snoept: daardoor is niet alles meer even lekker. Je laat makkelijker iets liggen of je merkt dat je eerder genoeg hebt. Want je kiest meer voor kwaliteit van wat je eet in plaats van kwantiteit. Dat is pas genieten!

3. Als je last hebt van emotie-eten: in dit boek vind je de beproefde tools om daarmee beter om te gaan.

4. Als je vaak lijnt herken je wellicht de double trouble hiervan: het is alles of niets. Je valt kilo's af, maar na enige tijd ben je zwaarder dan ooit. Je zit dan in een dieetmindset die je verder van huis brengt. Je veranderde niets aan je gewoonten. Met eten in in aandacht ontwikkel je een helpende mindset. Dat maakt de weg vrij om uit dit alles of niets patroon te komen. Je voorkomt het jo-jo-en en valt op een geleidelijke, natuurlijke manier af.

“Wat echt werkt” bestaat uit drie delen

Deel 1 test hoe je relatie met eten nu is.

Deel 2 geeft je inzicht in hoe en waarom je eet. Met 8 trainingen van eten-in-aandacht ga je van eten weer een beleving maken. Je traint je maag zelf te verkleinen en leert makkelijker te stoppen als je genoeg hebt. En niet minder belangrijk, je leert beter omgaan met verleidingen en emotie-eten.

Deel 3 gaat dieper in op de helpende mindset die nodig is voor een blijvend slanker en fitter resultaat. Tezamen met de 8 trainingen maakt dat het verschil bij afvallen en op gewicht blijven. Het boek is verkrijgbaar tijdens mijn spreekuur of te bestevia www.eteninaandacht.nl of bij bol.com.


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
vrouw die eet.png
bottom of page