top of page

Blog

De 5 redenen waarom afvallen vaak niet lukt


Waarom is afvallen zo lastig en blijven we niet op gewicht? De meeste mensen denken dat afvallen begint met een strijd tegen de kilo’s.

Met de focus op de weegschaal en de mooie beloftes van weer een nieuw dieet hoop je in een mum van tijd je droomfiguur te bereiken.

Helaas, als je al resultaat boekt, is dat meestal van korte duur.

De 5 meest voorkomende redenen dat het niet lukt

1 Het dieet dat je volgt is niet vol te houden

Je hebt geen duurzaam, persoonlijk voedingsschema waardoor de samenstelling bijvoorbeeld zorgt voor te veel honger of vind je het gewoon niet lekker.

Door een verkeerde aanpak, te streng lijnen en je van alles ontzeggen, ga je vaak meer aan eten denken dan ooit!

2. Je hebt niet de juiste mindset

Enkele voorbeelden van niet helpende mindset:

Je hebt altijd wel een reden om nog niet te beginnen

Je richten op alles wat verkeerd is of wat je niet goed doet. Je hebt een haat-liefdeverhouding met de weegschaal en elke kilo meer op de weegschaal lijkt je zelfbeeld wel 10 deuken op te leveren

3. Je eet op de automatische piloot

Bij velen is het gezegde "Je ogen zijn groter dan je maag" van toepassing. Je bent vaak geneigd om te luisteren naar je zin in eten in plaats van de noodzaak. Daardoor heb je verleerd te luisteren naar je lichaamssignalen van honger en verzadiging. En als je eenmaal aan iets lekkers begint, kun je niet meer stoppen.

4. Je eet als troost, beloning of om je beter te voelen

Ook wel emotie-eten genoemd. Je hebt dan de gewoonte om te eten of snoepen als je je verveelt of als je je ongerust, boos, bang, bedroefd of moe bent.

5. Je houdt niet bij wat je eet

Als je serieus wilt afvallen is het belangrijk te weten wat je precies eet en drinkt op een dag. Je eet vaak meer dan je denkt door de snacks tussendoor of bent je niet bewust van de portiegrootte. Korte tijd een eetdagboek bijhouden maakt veel duidelijk.

AFVALLEN DOOR EEN ANDERE MINDSET?

Veel van deze problemen zijn moeilijk om zomaar te veranderen of te verhelpen. Een belangrijk onderdeel in mijn coaching is het aanleren van de juiste mindset. Dat maakt afvallen en resultaten behouden veel makkelijker.

Maak een afspraak en ontdek zelf wat een andere mindset je brengt! Met mijn jarenlange ervaring en vitaliteitscoaching ga je ervaren dat slanker worden op deze manier de enige weg is die werkt én duurzaam is.

Contact: netty@dietistegemert.nl

06-20 52 51 63


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
vrouw die eet.png
bottom of page