top of page

Blog

Het nieuwe DCN Voedingsdagboek is uit


Met enige trots kan ik meedelen dat de 10e versie van het DCN Voedingsdagboek, waarvan ik mede-auteur ben, is uitgebracht.

Juist door de discussies in de media is er veel verwarring over voeding. Het nieuwe voedingsdagboek geeft duidelijkheid. Hét boek dat leert kritisch naar voeding te kijken!

Dit boek is er voor iedereen die meer wil weten over gezond en bewust eten. Door de voedingsinformatie en de tabellen is het heel geschikt voor mensen die echt met voeding aan de slag willen. Bijvoorbeeld de pagina’s met afbeeldingen van koolhydraatrijke producten geven veel inzicht voor mensen met diabetes.

Enkele feiten:

• Geschreven door vijf ervaren diëtisten (waaronder Netty van Kaathoven)

• Gebaseerd op actuele wetenschappelijke inzichten

• Al 120.000 x verkocht

• Zorgt voor bewustwording

• Geeft goede uitleg en praktische tips

• Leert mensen om zelf keuzes te maken

• Ondersteunt daardoor zelfmanagement

• Helpt op weg naar duurzame gedragsverandering

• Richt zich op gezonde leefstijl en afvallen

• Ook inzetbaar bij verhoogd cholesterol, diabetes en hoge bloeddruk

• Hoofdstuk over ondervoeding als hulp voor mantelzorgers

Het boek voorziet in drie functies: 1. Je kunt het gebruiken om je eetpatroon te noteren. Juist omdat eten zo vaak op de automatische piloot gebeurt, zien we dat het opschrijven direct al bewuster maakt en tot meer succes leidt.

2. Wil je meer kennis over voeding? Weet je niet meer zo goed wat je tegenwoordig wel of beter niet kunt eten? Dan is het voedingsdagboek een uitstekende bron van de nieuwste informatie over gezond eten, eetgedrag en bewegen. Het geeft ook heldere uitleg over onderwerpen als cholesterol,diabetes, darmproblemen, koolhydraten, en hoe je etiketten kunt lezen. Er zijn recepten, tabellen en heel veel praktische tips opgenomen.

3. Omdat de meeste kilo's erbij komen via de automatische piloot vraagt dit om extra aandacht. Wil je echt je eetgewoonten blijvend veranderen? Leer dan meer mindful te eten oftewel te “Eten-in-aandacht”. Met de praktische tips en oefeningen in het voedingsdagboek kun je je dit eigen maken. Dit vormt een belangrijke hulp bij emotie-eten, stress-eten, onbewust eten of bij vastzitten in de vicieuze cirkel van lijnen-niet volhouden- weer aankomen- weer lijnen.

Het voedingsdagboek is bij ons in de praktijk te koop.


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
vrouw die eet.png
bottom of page